Tag Archives: #primatedelmesenextincion

L’Orangutà, la veu dels primats en perill d’extinció.

Tags : 

L’Orangutà és la veu dels primats en perill d’extinció. Tot i les diverses campanyes i la informació que tenim a l’abast sobre les plantacions il·legals de l’oli de palma, aquesta espècie continua formant part de l’actual Llista Vermella d’Espècies amenaçades.

Els orangutans no són tan gregaris com la resta de simis. Els mascles són solitaris. Quan recorren la selva, emeten constantment sons sords i llancen esgarips per asegurar-se de no trobar-se amb un altre mascle. D’altra banda, les mares i les seves cries, comparteixen un víncle molt estret. Els petits romanen amb les seves mares durant sis o set anys fins que aprenen les tècniques necessàries per a sobreviure pel seu compte.

Els orangutans s’alimenten de més de 500 espècies de plantes diferents! Es passen la major part del dia en els arbres i tenen elevades habilitats cognitives en comparació amb altres grans simis. Construeixen les seves pròpies eines i fins i tot, tenen la seva pròpia cultura!

Però, per alguna raó, l’orangutà continua sent una espècie desconeguda. Coneguts com els guardians del bosc, juguen un paper vital per a la biodiversitat.

La población global d’aquesta espècie ha disminuit un 50% durant els últims 60 anys degut, principalment, a la pèrdua del seu hábitat pel cultiu de l’oli de palma.

Però, ajudar-los és molt senzill: DIGUES NO A L’OLI DE PALMA! Estigues atent als ingredients de tots aquells productes que compres al supermercat i… pren la decisió correcta!


El gibó de Hainan

Tags : 

Els gibons de Hainan només poden trobar-se a la illa de Hainan, al sud de Xina. En un primer moment, es va considerar una subespècie del gibo crestat negre oriental però, el seu pelatge i les seves vocalitzacións el fan únic.

Es tracta d’un primat diurn, arbori, la seva alimentació es basa casi en la seva totalitat en la ingesta de fruites i les femelles donen a llum a una cria cada dos anys!

Gairebé el 80% de la població va desaparèixer en 45 anys, degut a la caça, la pèrdua del seu hàbitat i a la seva presència exclusiva en aquesta illa. Actualment, hi ha només 20 individus adults amb vida, 25 individus visquent en 16km² d’illa. Es tracta de l’espècie de primat amb major grau perill d’extinció en el món.

La primera vegada que es va descobrir, l’espècie ocupava tota l’illa però ara tota la població es troba a la Reserva Natural de Bawangling. Aquesta situació especial crea problemes de aparellament, limitació de recursos i una resistència molt sensible als desastres naturals.

Si l’espècie s’extingeix, es tractarà de la primera espècie de primat desapareguda des del 1700…


Sigues part de la solució per a aquests animals avui

Ús de cookies. Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies